Uitgezaaide longkanker

Uitgezaaide longkanker is het gevolg van een kanker uit een ander deel van het lichaam verspreiden naar de longen. Als een maligniteit ontwikkelt in het lichaam (meestal in de borsten, dikke darm, prostaat of blaas, hoewel bijna alle vormen van kanker de mogelijkheid hebben om zich te verspreiden) kan het soms verspreid via de bloedstroom.

Als these malignancies vestigen in het longweefsel, zoals de longblaasjes (takken van de vena in respiratoire stelsel) en het steunweefsel van de luchtwegen structuren, is de kanker uitgezaaid naar de longen.

Helaas, behandeling voor uitgezaaide longkanker toont belangrijke uitdagingen. Sinds de kanker zich heeft verspreid vanuit een ander deel van het lichaam, de behandeling niet alleen gaat om het aanpakken van de kanker in de longen, maar ook de oorspronkelijke kanker en alle andere gebieden van het lichaam die ook kunnen zijn beïnvloed. In sommige gevallen, als de primaire tumor is succesvol verwijderd en als de verspreiding van de tumor cellen naar de longen regio is relatief gelokaliseerd, vervolgens het beheer van de kanker door chirurgische technieken kan de klus te klaren.

Echter, als de uitgezaaide longkanker is uitgebreid, omdat er zo veel gebieden van het lichaam kan worden onder de invloed van de kanker, bepaalde behandelingen (zoals chirurgie, en in veel gevallen, radiotherapie), mag niet blijken te voldoen. Die vertrekt bij de meeste patiënten met chemotherapie als primaire behandeling van keuze.

De meeste vormen van kanker kan zich verspreiden naar de longen. De meest voorkomende soorten behoren, borstkanker, darmkanker, prostaatkanker en blaaskanker. Af en toe, artsen niet in staat zijn om te bepalen waar de primaire plaats van een vorm van kanker ligt. In dit geval verwijzen zij naar de kanker als een onbekende primaire, met uitzaaiingen naar de longen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *